Dina története – avagy hogy kezdődött ez az egész

A kommunikáció világából jövök. Abból a világból, ahol minden kérdésre van válasz, ahol tudjuk, mi a jó, vagy legalábbis az optimális, ahol bármit megmagyarázhatunk és alátámaszthatunk… meg persze annak ellenkezőjét is. Ahol a szavak képezik a hidat ember és ember között, gondolat és gondolat között, érzelem és érzelem között…

 

Szövegíróként és szerkesztőként megfordultam amerikai multinál, athéni marketing ügynökségnél és magyar TV-műsorgyártó cégnél is. Az írással párhuzamban mindig ott volt a képzés és a fejlesztés is: sok éven át segítettem embereket abban, hogy magabiztosan tudják kifejezni magukat angolul vállalati és privát környezetben. Aztán szépen-lassan áteveztem a vállalati L&D területére: először e-learningekkel, majd belső képzések szervezésével, később pedig kommunikációs tréningek kidolgozásával és facilitálásával foglalkoztam.

 

 

Göncz Diána – A body at work alapítója

Saját önismereti utamon 2012-ben találkoztam a bodywork módszerével, amely addig soha nem látott, valódi transzformációkat hozott az életembe. Megtapasztaltam, hogy a szavakon túl egy izgalmas és gazdag világ rejtőzik: a testem és a mozdulataim még mélyebb, még igazabb üzeneteket hordoznak magamról, melyeket aztán hatékonyan forgathatok vissza saját fejlődésembe.

 

Három év intenzív képződés után, 2017-ben én magam is “tánc- és mozgásterápia asszisztens” lettem. Ugyanebben az időszakban végeztem el a GROW Csoport – számomra mindenképpen világszínvonalú – coach-képzését, mely nemcsak rengeteg hasznos módszerrel, hanem egy értékes emberközpontú HR-szemlélettel is gazdagított. A Bodywork Egyesület alapító tagja és aktív “építőköve” vagyok jelenleg is.

 

Az elmúlt 2 évben több önismereti csoportot, illetve mozgásmeditációs fókuszú nyitott foglalkozást vezettem. És mivel én is a “corporate” közegből jövök, hamar rájöttem: hatalmas érték lenne a bodywork módszerét vállalati környezetben is kamatoztatni. Szerencsére erre a vízióra hamarosan válasz érkezett a külvilágból: a Budapest Institute of Banking (BIB) friss és professzionális képzési portfóliójának pár képzési programjában helyet kaptam egy-egy mindfulness fókuszú bodywork foglalkozásommal.

 

 

Tavaly ősszel már volt néhány (egymást is) inspiráló és lelkesítő beszélgetésünk Holló Ágival arról, hogyan lehetne alkalmazni a bodywork módszerét vállalati környzetben. Ági egyébként HR tanácsadó és vezető, coach és bodywork csoportvezető, és akkoriban rengeteg jó ötlete volt a témában, de végül nem tettünk konkrét lépéseket. Aztán elérkezett 2019 januárja, amikor is azt éreztem: nincs visszaút, ezt az ötletet egy nagyon konkrét 3D-s formába szeretném önteni. Így született meg a body at work, egy szakmai csapat Holló Ágival, Szörényi Vikivel és Sebő Julival, és hozzá ez a szívemhez nagyon közeli honlap is. Hiszek abban, hogy egyedi és mégis egyszerű módszerünkkel értéket és eredményeket tudunk életre hívni. Mert nem mi adjuk az értéket, mi egyszerűen csak keretet biztosítunk csoportjaink résztvevőiknek, hogy maguk találhassák meg kérdéseiket, válaszaikat és a fejlődés útjait.

 

Szakmai utamról és tanulmányaimról részletesebb információ a LinkedIn-profilomon lérhető el.