Stresszoldó “tárlatvezetéssel” tért vissza a body at work!

A Budapesti Történeti Múzeum meghívására két workshopot is tartott kis csapatunk az ősz folyamán. Különleges terek és egy különleges küldetés: a múzeum látogatói megpihenést és bizalmat “vihettek haza” stresszoldó foglalkozásaink után. 

 

Nem, nem tagadjuk: a Covid 2020-ban konkrétan elkaszálta kis csapatunk bimbózó törekvéseit, már ami a mozgás alapú szervezeti fejlesztéseket és wellbeing programokat illeti. Az összes induló projektünk parkolópályára került, hiszen az emberek nemhogy a munkahelyükön nem kapcsolódhattak egymással, konkrétan az orrunkat is alig dughattuk ki a saját lakásunkból. Mi magunk – a body at work csapatában – is eléggé “befagytunk”, és egyáltalán nem mentünk az új megbízások után. Pár hónappal ezelőtt azonban végül “a hegy ment Mohamedhez”, ugyanis megkeresett minket a Budapesti Történeti Múzeum az ügyben, hogy nyitottak lennénk-e egy rendhagyó foglalkozást tartani a látogatóik számára. Ez a felkérés rögtön “felolvasztott” minket, és azonnal igent mondtunk. 

 

Rendhagyó MEGLÁTNI ÉS MEGPIHENNI c. “tárlatvezetésünkre” szeptember 24-én került sor, és nem is akárhol: a Történeti Múzeum igencsak különleges 200 m²-es, úgynevezett Gótikus termében, melyet Luxemburgi Zsigmond uralkodása alatt építettek.

 

Gótikus csarnok (BTM)
Előkészületek és hangpróba a szeptemberi foglalkozásunk előtt a Budapesti Történeti Múzeum ún. Gótikus termében

 

Csapatunkhoz – Holló Ági külföldi távollétében – ezúttal Vári Mariann művészetterapeuta csatlakozott, akivel a Bodywork Egyesület tagjaiként vagyunk kollégák. Ezt a 1,5 órás workshopot a lassulás, befelé figyelés és a megpihenés megengedésének szenteltük, és 

nagy örömünkre külföldi múzeumi látogatók is csatlakoztak hozzánk. A foglalkozás végére – úgy érezzük – a csoporttal együtt nekünk is sikerült visszatalálnunk önmagunkhoz. 🙂  

 

A rengeteg pozitív résztvevői visszajelzésnek is köszönhetjük, hogy a Történeti Múzeum egy duplázásra kért fel bennünket, vagyis november 4-én egy újabb MEGLÁTNI ÉS MEGPIHENNI c. workshopot tarthattunk – ezúttal egy 400 m²-es, hatalmas belmagasságú, fényárban úszó Barokk csarnokban.

 

Bodywork a Barokk csarnokban (BTM)
A Budapesti Történeti Múzeum Barokk csarnokában a 2022. november 4-i workshopunk előtt.

 

Ezen az alkalmon Holló Ágival kiegészülve még több résztvevővel oldottuk a stresszt, a fókuszunk viszont inkább a játékon, az intenzívebb mozgáson és az (ön)masszázson volt. Megérintő volt látni, hogy a workshop utolsó, páros gyakorlatában – melynek célja a “megtartottság” és bizalom megélése volt – milyen sok résztvevő meg tudott pihenni, el tudott lazulni, el tudott “engedődni”. Hatalmas élmény volt számunkra az is, hogy egy ilyen különleges térben “tarthattunk teret” a hozzánk látogató résztvevők számára. A lehetőséget ezúton is – még egyszer –  nagyon szépen köszönjük a Budapesti Történeti Múzeum munkatársainak.

 

body at work (Göncz Diána, Szörényi Viktória, Holló Ágnes) a Budapesti Történeti Múzeumban
Göncz Diána, Szörényi Viktória és Holló Ágnes – a body at work csapata – a Budapesti Történeti Múzeum Barokk csarnokában

 

Nagyon bízunk benne, hogy lesz módunk visszatérni hozzájuk is a közeli jövőben, na és persze abban, hogy az idei évben a 2019-ben már “elvetett” küldetésünk – nevezetesen hogy hatékonyan és sok-sok jókedvvel tudjuk támogatni munkahelyi közösségek épülését-fejlődését – valóban szárba tud szökkenni. Mi biztosan ezen leszünk!